Програма за академичната година

Програма за академичната година

Програма за академичната година 

МЕСТА В ОБЕДИНЕНОТО КРАЛСТВО

ЗА ИНДИВИДУАЛНИ УЧЕНИЦИ НА ВЪЗРАСТ МЕЖДУ 11 И 18 ГОДИНИ
ЗА АКАДЕМИЧНАТА ГОДИНА — СЕПТЕМВРИ-ЮЛИ

 

 

 

В Ардмор сме много доволни, че можем да предложим на учениците възможност да се учат в една от най-добрите системи за обучение в света. Тази програма предлага академична година в британско държавно училище по избор измежду много места на  територията на Обединеното кралство.

Тази програма осигурява достъпна алтернатива за учене в независимо училище в Обединеното кралство — но до две трети от цената в частно училище!

Много ученици в академичната година използват престоя си във Великобритания като  „трамплин“ към техните бъдещи аспирации за образование и кариера — тоест, да учат в британски или международен университет, в който свободното говорене на английски език е изискване, или да работят някъде в света, където е необходимо да имат напреднало ниво и разбиране на английски.

 

Изисквания на програмата:

  • Учениците трябва да са от Европейската икономическа зона (ЕИЗ)
  • Минимално ниво от 5.5 по IELTS – всяко училище обаче може да има различни изисквания  и учениците ще бъдат уведомени за това при обсъждане с училището
  • Минималната възраст е 11 години, а максималната – 18 години
  • Академичната година започва през септември и завършва през втората половина на юли
  • От всички ученици се изисква да попълнят формуляр на подробна молба, в  която да опишат своята образователна, медицинска, семейна и лична биография, както и академичните си постижения. След това се избира училище, с което Ардмор да се свърже според изискванията на ученика.
  • Защо не помислите и за един Летен курс на Ардмор през юли или август, предназначен да подготви ученика и да му даде допълнителна увереност да започне академичната година?
 
Програма за престой в частен дом
Подходяща за индивидуални ученици

 

 

 

 

МЕСТПОЛОЖЕНИЕ НА УЧИЛИЩАТАОт Ардмор са избрали много грижливо местоположенията на  своите партньорски училища с цел да се осигури най-качествената социална подкрепа от нашите най-опитни местни организатори, предлагайки 24-часово подпомагане на учениците в допълнение към качеството на училищата, където те ще учат.Всички училища, които са избрани от Ардмор за тази програма, се инспектирани и оценени с 1 („забележително“) или с 2 („добро“) от Ofsted — службата на британското правителтво за стандарти в образованието, детски услуги и умения. https://www.ofsted.gov.uk

 

Училищата са разположени в по-малки градове и предградия, далече от суматохата на големите градове, но същевременно  предлагат на учениците и възможност лесно да проучват местната територия благодарение на отличните транспортни връзки, които тези по-малки градове предлагат.

 

НАСТАНЯВАНЕ В СЕМЕЙСТВО-ДОМАКИН

За срока на учебния период учениците ще бъдат настанени във внимателно подбрани и проверени от DBS (Полицията) семейства-домакини, като ще се връщат в своята родна страна в средата на периода (обикновено по 1 седмица във февруари и май). Семействата живеят близо до училището (или на кратко разстояние пеша или на малко разстояние с автобус). На учениците ще се осигурява полу-пансионно настаняване (със сума, отпускана за горещ/студен обяд в училище всеки ден) през учебните дни на седмицата и пълен пансион през уикенда.

 

ТАКСИ ЗА ОБУЧЕНИЕ/ МАТЕРИАЛИ

И УЧИЛИЩНА УНИФОРМА

Всички такси за обучение, папки, учебници и книги с упражнения са включени в цената. От учениците ще се очаква да носят училищната униформа (до 6-ти клас) и Ардмор ще може да помогне на учениците в нейното закупуване преди пристигането.

 

ПОКРЕПА ОТ МЕСТЕН ОРГАНИЗАТОР/

НАСТОЙНИК И ГЛАВНИЯ ОФИС НА ARDMORE

За учениците ще се грижат местни организатори/настойници на Ардмор, които обикновено живеят на не повече от 30-45 минути път от учениците и тяхното училище. Освен това, Ардмор предлага 24-часова подкрепа през цялата седмица от Главния си офис. В течение на годината местните организатори ще представят доклади, за да информират за напредъка на ученика, и ще съдействат по въпросите на семейството-домакин/настаняването и ще уреждат прехвърлянията при пристигането и заминаването.

 

За по-подробна информация относно цените и услугите, които Ардмор ще предоставя по тази програма, се свързвайте с нас.

 

Сподели:

Сродни публикации

Aнглийски език за ученици в Малта 2019г.

Aнглийски език за ученици в Малта 2019г.

Aнглийски език за ученици в Малта – 2019г. Aнглийски език за ученици в Малта –…
Разходка дo  Витоша образователна програма за деца

Разходка дo Витоша образователна програма за деца

Разходка дo Витоша образователна програма за деца Разходка до Витоша – местността Дендрариума с богатата…
Посещение на Ботаническа градина на БАН в София за ученици

Посещение на Ботаническа градина на БАН в София за ученици

Посещение на Ботаническа градина на БАН в София за ученици По всяко време на годината…
Летен Езиков лагер за българчета живеещи в чужбина

Летен Езиков лагер за българчета живеещи в чужбина

Българска Федерация пътнически транспорт съвместно с ТА „Ваканция“ стартират летен езиков лагер за българчета живеещи…