Двудневна екскурзия – Батак, Велинград, Пещера

Двудневна екскурзия – Батак, Велинград, Пещера

Силата на вярата – Батак, Велинград, Пещера

1ви ден – Тръгване от учебното заведение в  София в 9.00 часа. Пътуване към Батак през Пазарджик / около 150 км/. Кратки почивки по пътя.

В Батак – посещение на емблематичния за града исторически музей, в който се съхраняват над 500 експоната от историята на града, сред които са знамето и черешовото топче от Априлското въстание. Разглеждане на църквата „Св. Неделя”, масивна сграда от камък с много здрави врати, изградена през 1813г. Сградата е останала непокътната до ден днешен и е превърната в музей. И днес дръвникът, костите на героите, следите от ятаганите и куршумите напомнят за онези страшни и велича Време за обяд.

Следобяд – Отпътуване към Велинград / около 30 км / – център на спа туризма на Балканите. Настаняване в хотел. Нощувка.

2ри ден – Закуска. Разходка  до карстовия извор Клептуза и едноименният парк с двете си езера –  един от символите на града. Намира се  в квартал Чепино, който е една от трите термални зони във Велинград.. Големи количества от водата му се ползват за питейни нужди, другата част от водата образува две красиви езера, които след това се вливат в Чепинска река, а от нея — в Марица и Бяло море.

От карстовия извор на юг се простират вечно зелени борови гори, превърнати в естествен парк, който се посещава от жителите на курорта и от неговите гости, особено през лятото. Паркът е изграден със собствени средства от бившата селска община с. Чепино – Баня, като първото езеро е установено през 1933 г.

От красивия Велинград поемаме към Пещера / около 45 км /. Разходка в центъра – Старият карак, Цървката “Св. Петка”, Църквата “Св. Димитър”, Църквата “Св. Богородица”, Часовниковата кула, Пещерата Снежанка, Планинското летовище “Св. Константин”.  Време за обяд.

Тръгване за София около 14.00 часа. Пристигане до учебното заведение около 17.00 часа.

 

Пакетна цена: от 89 лева / при група от минимум 40 ученика/

В пакетната цена е включено:

–  транспорт с автобус, лицензиран за превоз на ученици

– 1 нощувка със закуска в хотел ** звезди. Настаняването е по 3-4 в стая

–  екскурзоводско обслужване по пътя с богата географска и историческа информация за местата, през които се минава, съобразена с възрастта на учениците и изучавания материал.

– вход за историческия музей в Батак

–  медицинска застраховка

Целта на екскурзиите е децата да се докоснат до великото историческо минало на Родината.

Забележка: Цените са сформирани при групи от минимум 40 ученика.
При по-малки групи, цените подлежат на корекции.

Фирмата изготвя и екскурзии по специална заявка.

За информация и резервации: 02 980 5610, 0888 838 799, 0878 864160, 0878 575200

Други двудневни екскурзии за ученици може да видите ТУК.

 

Двудневна екскурзия – Батак, Велинград, Пещера
5 (100%) 36 votes
Сподели:

Сродни публикации